Parteneri

M@xNet
Centru calculatoare
MATRIX
computers & accessories
Printex-Service
Servicii imprimante
CNSM
Confederaţia Sindicatelor din Moldova

Reţele internet

   Conectivitatea la reteaua Internet se face cu ajutorul solutiilor de dimensiuni mari WAN (Wide Area Network). Rolul acestora este de a interconecta retele locale (LAN - Local Area Network) sau retele metropolitane (MAN).

   Pachetele de servicii WAN ale grupului nostru ofera solutii de administrare pentru echipamente backbone de tip server dedicate sa intretina astfel de retele.

   Solutiile noastre tehnologice WAN pot conecta doua sau mai multe birouri aflate in locatii diferite sau pot asigura asigura conectivitate la reteaua Internet folosind o solutie fara fir de distanta mai mare de 500 metri.

De ce sa optati pentru astfel de servicii?
  • Instalam conexiuni securizate pentru transfer de date, redare voce sau video in timp real, intre birourile, reprezentantele sau sediile beneficiarului.
  • Nu este necesara supraincarcarea topologiei actuale in momentul in care o solutie WAN poate evita evenimentele nedorite, urmand apoi sa aduca si securitatea necesara pentru transferul de date.
  • Statistici referitoare la modul de lucru si evenimentele care au avut loc pe perioara administrarii sunt disponibile prin intermediul aplicatiilor online IT-db.
ATM

   Tehnologia ATM este ideala pentru transfer de voce sau video. Cu o latime de banda de aproximativ 2Mbps este utilizat procesul cell-switching, multiplexing si utilizeaza atat beneficiile circuit switching (garanteaza capacitatea si pastreaza o latenta de transmitere constanta) cat si cele ale principiului packet switching (eficienta in situatiile in care are loc trafic intens).

Frame Relay

   Solutiile tehnologice Frame Relay au fost implementate pentru a efectua transfer de date in mod packet-switching. Recomandam astfel de conexiuni pentru medii unde nu este necesara o latime de banda mai mare de 2Mbps si care poate fi utilizata in retelele de date sau de voce. Beneficiile utilizarii unei tehnologii de tip Frame Relay sunt urmatoarele:

  • Pachetele transmise au o dimensiune variabila - functie dezvoltata pentru a permite un transfer de date flexibil si eficient (variable-length packets).
  • Standard tehnologic care aduce un principiu de optimizare a latimii de banda in functie de transferul efectuat (statistical multiplexing).
Linie dedicata

   Tehnologia Leased Line este o solutie care are la baza principiul de conexiune digitala, permanenta care permite o conectivitate point-to-point cu o latime de banda dedicata. Standardul unei linii dedicate este disponibil la urmatoarele latimi de banda: 64kbps, 128kbps, 256kbps, 512kbps sau 2Mbps. Va recomandam o solutie tehnologica de tip Leased Line in urmatoarele situatii:

  • Conexiuni intre retele locale cu transfer de date si voce,
  • Solutii de tip backbone pentru conectivitatea la reteaua Internet.